• Nieuws
  • Veranderingen in ons voortgezet speciaal onderwijs
8 februari 2024

Veranderingen in ons voortgezet speciaal onderwijs

In heel Nederland werken scholen aan inclusief onderwijs. Ook bij Auris werken wij hier al jaren aan. Hierdoor gaan steeds meer kinderen naar een school in de buurt. De leerling en de school krijgen daar dan de hulp van Auris die ze nodig hebben. In de toekomst moet dit het onderwijs op de scholen voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) gaan vervangen. Dit betekent dat wij ons onderwijs anders moeten aanpakken.

8 februari 2024

Wat betekent dat voor onze (komende) vso-leerlingen?  

Ons onderwijs blijft voorlopig doorgaan. Ook basisschool-leerlingen met een vso-advies, kunnen in september bij ons starten. Er verandert niets voor vso-leerlingen die tussen nu en twee jaar van school gaan. Voor de andere leerlingen hopen wij uiterlijk begin schooljaar 2025 -2026 een goede andere plek te hebben. Met begeleiding van Auris.

Een passende plek voor alle leerlingen

Wat de leerling nodig heeft staat altijd voorop. De leerlingen blijven bij ons op school tot we een goede andere plek hebben gevonden. Wat die nieuwe plek is, weten wij nu nog niet. Pas als we voor alle leerlingen een andere plek hebben, sluiten wij uiteindelijk ons vso. Onze ondersteuning stopt natuurlijk niet. Onze kennis en ervaring voor deze leerlingen blijft heel belangrijk. Auris blijft deze leerlingen begeleiden zolang dat nodig is. Alleen gebeurt dit straks niet meer op ons Auris College, maar op een andere passende plek.