Onze school

Het Auris College Goes is een school voor leerlingen van 12 tot 21 jaar. Wij verzorgen onderwijs aan leerlingen die moeite hebben met horen of taal. Problemen met bijvoorbeeld spreken en duidelijk maken wat hij of zij bedoelt. Leerlingen met een intensief cluster 2-arrangement zijn welkom op onze school.

Wij bereiden leerlingen voor op arbeid of vervolgonderwijs in het regulier voortgezet onderwijs of MBO. Wij stemmen het lesaanbod af op de behoefte en mogelijkheden van de leerling. Op onze school leren leerlingen hun eigen talenten te ontwikkelen en om te gaan met hun beperking. Onze leerlingen leren hoe zij een goed college kunnen zijn. Een collega die voldoende zelfstandig is, zich op sociaal gebied kan redden en die kan aangeven wat hij of zij nodig heeft. Zelfstandigheid, sociaal gedrag en communicatieve redzaamheid zijn daarmee de kernvaardigheden die wij onze leerlingen willen aanleren.

Ruim de helft van onze leerlingen stroomt uit naar regulier middelbaar beroepsonderwijs (ROC). Ongeveer 35% van de leerlingen verlaat onze school met een arbeidscontract. Ongeveer 5% van onze leerlingen vindt een goede plaats bij een vorm van aangepaste arbeid.

Auris College Goes heeft een windmolen, waarmee we het gebouw kunnen verlichten en verwarmen. De 'thinkman' zit op het dak van de school en wijst naar de windmolen en de zonnecollectoren op het dak.

Wilt u meer weten over onze werkwijze, regels en procedures, praktische informatie, vrijwillige ouderbijdrage, medezeggenschap, ons intern stagebedrijf Produxy of het Pro-Bureau/avondschool? Klik dan op één van deze onderwerpen in het menu links op deze pagina.